Heeft u een probleem? Contacteer ons op dit noodnummer: 0472 58 30 75

Waar gebeurd! 

Onlangs meldde een klant ons een diefstal van zijn schoudertas uit de wagen op bedrieglijke wijze.

Onze verzekerde kwam van de supermarkt met een volle winkelkar de parking op. Bij aankomst opende hij zijn wagen en plaatste zijn tas op de passagierszetel. Vervolgens werden de aankopen in de koffer geladen toen hij plots werd aangesproken door een manspersoon die stelde dat er schade was aan de voorzijde van klant zijn wagen. Er werd voorgesteld om samen de schade te bekijken. Vooraan de auto werd er echter geen schade vastgesteld waarna de vreemde man het hazenpad koos. Onze klant had niet door dat in tussentijd een handlanger zijn tas uit het voertuig had gestolen ….

Dergelijke gauwdiefstallen zijn veelal niet verzekerd. Blijf dus waakzaam, want zakkenrollers en gauwdieven liggen altijd op de loer.
Van zodra u even niet oplet, slaan ze toe.
Werd u bestolen? Met deze tips beperkt u de schade.

IDENTITEITSKAART OF PASPOORT GESTOLEN

Bel meteen naar DOC STOP

Binnen een paar minuten is uw document geblokkeerd. Zo vermijdt u dat de dader misbruik maakt van uw identiteit. Let wel op: met DOC STOP blokkeert u alleen Belgische identiteitsdocumenten.
Geef de diefstal aan bij het dichtstbijzijnde politiekantoor en vraag ook zeker een kopie van het proces-verbaal: u hebt het nodig om een nieuw identiteitsbewijs aan te vragen bij uw gemeente.

RIJBEWIJS GESTOLEN

Doe aangifte van diefstal bij de lokale politie en vraag een kopie van het proces-verbaal. Zorg dat u online ook een kopie van uw rijbewijs bewaart. Sla die kopie bijvoorbeeld op in uw persoonlijke mailbox.
Vraag een nieuw rijbewijs in uw thuisgemeente.

BETAALKAART GESTOLEN

Bel onmiddellijk naar CARD STOP om uw Bancontact-/Mister Cash- of kredietkaart te blokkeren.

Let op: CARD STOP vraagt u heel wat informatie. Zorg dus dat u alle nodige gegevens
bij de hand hebt voor u belt. Helemaal makkelijk wordt het wanneer u alle informatie (of een kopie van uw kaarten) bewaarde in uw mailbox of in de cloud.

Goed om weten: CARD STOP verstuurt een nieuwe bankkaart en een nieuwe geheime code naar u thuis.
Dien klacht in bij de lokale politie om uw schadegeval te bewijzen, ook als de kans klein is dat ze uw kaarten of portefeuille nog terugvinden.

PERSOONLIJKE SPULLEN GESTOLEN

Ook hier is het eerste wat u moet doen een aangifte van diefstal bij het dichtstbijzijnde politiekantoor. Geef een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving van wat er gestolen is (merk, model, serienummer, enz.).

Smartphone gestolen? Bel naar uw operator om uw simkaart en uw toestel te blokkeren. Opgelet: hiervoor hebt u het IMEI-nummer nodig. Kent u dat nummer niet? Toets dan *#06# in op uw toestel. Bewaar het IMEI-nummer zorgvuldig op een plek waar u het gemakkelijk terugvindt. Wist u dat er apps bestaan zoals “Where’s my Droid” of “Find my phone” waarmee u de locatie van uw toestel terugvindt 💡!

Ook tijdens een buitenlandse reis kan u bestolen worden. Een reisbijstandverzekering kan u helpen om uw reis in de best mogelijke omstandigheden verder te zetten en vlot terug huiswaarts te keren.
Contacteer vrijblijvend één van onze life managers voor bijkomende informatie.

 

Overwin je levensberg met MaternéVerzekert!

Inzicht en overzicht in jouw persoonlijke situatie
Optimalisatie van jouw dossier gegarandeerd!


 

Open jouw Life Management Assessment
close-link