Niemand heeft een glazen bol die uw gezondheidstoestand voorspelt.

Bent u zeker dat u nooit in een ziekenhuisbed belandt?

Hospitalisatie

Een hospitalisatieverzekering biedt uitgebreide dekking tegen medische kosten gerelateerd aan ziekenhuisopnames. Vergelijk de mogelijkheden bij Materné.

Wat is een hospitalisatie verzekering?

Een hospitalisatieverzekering biedt uitgebreide dekking tegen medische kosten gerelateerd aan ziekenhuisopnames. Ook de behandelingskosten voorafgaand aan de opname en de nazorgkosten worden vergoed.
Met deze verzekering rekent u niet alleen op financiële bescherming tijdens uw ziekenhuisverblijf, maar gedurende het volledige herstelproces.

Waarom kiezen voor een hospitalisatie verzekering?

Gemoedsrust voor u en uw gezin

Een ziekte, ongeval of een plotse gebeurtenis met ziekenhuisopname als gevolg kan hoge kosten met zich meebrengen.
Een hospitalisatieverzekering maakt het mogelijk om ten volle op uw herstel te focussen, zonder u zorgen te maken over het financiële aspect.

Health is wealth

Gezondheid is vanzelfsprekend, tot u niet meer gezond bent.

Het ziekenfonds recupereert slechts een beperkt deel van uw kosten, namelijk het remgeld. Zonder hospitalisatieverzekering komen de bijkomende kosten dus op uw schouders terecht.

Deze verzekering maakt het mogelijk om u volledig op uw herstel te focussen als uw gezondheid (door ziekte of een ongeval) niet meer vanzelfsprekend is. Wij ontfermen ons over het financiële plaatje.
Investeer preventief in uw gezondheid, zo bespaart u later financiële kopzorgen.

Supplementaire ziekenhuiskosten

Hoewel er in België een maximum factuurbedrag van toepassing is op ziekenhuisfacturen, houden die geen rekening met de (ereloon)supplementen aangerekend door het ziekenhuis/arts. Het zijn net deze supplementen die hoog kunnen oplopen.

Wat dekt een hospitalisatie verzekering?

Er bestaan verschillende hospitalisatieverzekeringen met meerdere formules. Dit product wordt volledig afgestemd op uw noden.

 • Een hospitalisatieverzekering dekt wereldwijd de kosten van ziekenhuisopnames, zowel voor dagopnames als voor langdurige opnames.
 • U geniet extra bijstand in België en in het buitenland.
 • Ook de kosten voor en na de opname zijn verzekerd.
 • Wanneer u getroffen wordt door zware ziekte, betekent dit niet dat u langdurige en hoge kosten voor uw rekening neemt.

Een hospitalisatieverzekering biedt oplossingen voor allerlei scenario’s.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over hospitalisatie verzekeringen. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Hoewel dit een mooie verloningsvorm is, zegt u best niet te snel uw individuele verzekering op.

Er bestaan namelijk mogelijkheden om uw individuele verzekering om te vormen naar een wachtpolis. Wanneer u dan de firma verlaat, kan uw individuele contract aan dezelfde voorwaarden en instapleeftijd als bij opstart verdergezet worden.

Zo blijft uw hospitalisatieverzekering betaalbaar, ook op latere leeftijd.

U kunt het contract individueel verderzetten. Zo blijft u ononderbroken verzekerd.
Hiervoor moet u aan enkele eisen voldoen:

 • U was gedurende twee opeenvolgende jaren verzekerd
 • U dient een aanvraag in binnen de wettelijke termijn van 30 dagen na het verlies van deze verzekering via uw werkgever.

In veel gevallen kan dit zonder medische formaliteiten of uitsluitingen van bestaande aandoeningen.

Opgelet, de premie setting wordt steeds gelinkt aan de leeftijd waarop u de firma verlaat, waardoor de premie kan oplopen.

Hiervoor bestaan oplossingen, Materné adviseert u graag.

Dekkingen bij verzekeraars zijn doorgaans uitgebreider.

 • Ziekenfondsen focussen voornamelijk op tweepersoonskamers. Ze vergoeden meestal geen supplementen voor verblijf in een eenpersoonskamer. En het zijn net die supplementen die uw kosten doen stijgen.
  Een hospitalisatieverzekeraar vergoedt deze kosten doorgaans wel.
 • De mutualiteiten beperken zich meestal tot een terugbetaling van 1 tot maximaal 3 keer de wettelijke tussenkomst. Dit is niet alleen nadelig bij een opname in een eenpersoonskamer, maar ook voor de vergoeding van behandelingen, medicijnen en protheses zonder wettelijke tussenkomst van het ziekenfonds.
 • Een hospitalisatieverzekeraar hanteert doorgaans geen wachttijden. Zodra de medische acceptatie is afgerond (na het invullen van een medische vragenlijst of een medisch onderzoek), treedt de dekking onmiddellijk in werking.
  Bij ziekenfondsen is dit meestal niet het geval. Dan moet u enkele maanden wachten voordat u dekking geniet. Als u onverwachts opgenomen wordt tijdens deze wachttijd, wordt u niet vergoed.

Dit hangt af van het type product dat u heeft afgesloten.

Er zijn producten op de verzekeringsmarkt waarbij zowel de voor- als nabehandelingskosten gedekt worden. Vaak worden die gelimiteerd in tijdsduur, maar ook hier zijn uitbreidingen mogelijk. Zo kunt u zelfs tot 6 maanden na uw ziekenhuisopname dekking genieten voor nabehandelingskosten.

Dit kan zeker. Er bestaan oplossingen voor de terugbetaling van vruchtbaarheidsbehandelingen:

 • in-vitro fertilisatie
 • in-vitro maturatie
 • micro-injectie

Materné vergelijkt samen met u de mogelijkheden.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij uw hospitalisatie verzekering.

Schenking
Een schenkingsverzekering is financieel voordeliger dan het betalen van schenkingsrechten. Materne overloopt samen met u de mogelijkheden.
Uitvaart
Een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering creëert een financiële buffer voor uw begrafenis of crematie wanneer u komt te overlijden.
Schuldsaldo
Een schuldsaldoververzekering dekt het hypothecaire krediet wanneer u of uw partner overlijdt. Zo komen uw erfgenamen niet voor verrassingen te staan.
Pensioensparen
Verzeker uzelf van een goed pensioen door middel van pensioensparen – neem uw lot in eigen handen. Materné maakt u graag wegwijs in de mogelijkheden.
BA-10
Als er binnen de eerste tien jaar na de oplevering van een bouwproject verborgen gebreken aan het licht komen, kan de BA-10 kosten van reparaties dekken.
ABR
De ABR verzekering biedt tweevoudige bescherming: enerzijds voor schade aan uw werf, anderzijds voor schade die uw werf berokkent aan anderen.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op