Sparen voor uw begrafenis of crematie

Zodat uw geliefden niet met financiële zorgen te maken krijgen bovenop het verlies van hun dierbare.

Uitvaart

Een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering creëert een financiële buffer voor uw begrafenis of crematie wanneer u komt te overlijden.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering bepaalt u zelf welk bedrag u wilt verzekeren wanneer u komt te overlijden.

Dit bedrag wordt uitgekeerd aan de personen of partijen die u heeft aangewezen als begunstigden in uw uitvaartverzekering.

Hierdoor creëert u op voorhand een financiële buffer voor het regelen van uw begrafenis of crematie.

Waarom heb ik een uitvaartverzekering nodig?

Een uitvaart kost gemiddeld € 7.000

Uitvaartkosten lopen snel op. Een gemiddelde uitvaart in België kost tussen de €3.000 en €5.000.

Naast de uiteindelijke begrafenis of crematie zijn er veel bijkomende zaken (bv. koffietafel, bloemen, etc.) die het gemiddelde bedrag snel naar €7.000 verhogen.

Dit is een aanzienlijke som die uw nabestaanden moeten ophoesten. Financiële zorgen wilt u altijd vermijden, zeker wanneer u net een dierbare verloor.

Uw uitvaartwensen worden op voorhand vastgelegd

Uw persoonlijke voorkeuren worden op voorhand vastgelegd in een wilsbeschikking, zodat alles volgens uw wensen verloopt.

Zo heeft u controle over details zoals de muziekselectie, voorgelezen teksten en andere aspecten waar u belang aan hecht.

Ondersteuning nabestaanden

Uw verzekeraar neemt nabestaandenzorg ter harte. Als u komt te overlijden, wordt een consulent aangesteld die uw nabestaanden bijstaat met allerlei praktische en administratieve zaken.

Er zijn namelijk veel zaken die geregeld moeten worden, waarvan u meestal niet op de hoogte bent.

Welke kosten dekt een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering is bedoeld om de kosten van een begrafenis of crematie te dekken na het overlijden van de verzekerde persoon.

De specifieke dekking varieert afhankelijk van het type uitvaartverzekering dat u kiest en de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij.

Over het algemeen kan een uitvaartverzekering de volgende kosten dekken:

Uitvaartkosten

Dit omvat kosten zoals de uitvaartdienst, kist of urn, bloemen, rouwkaarten, drukwerk en andere directe kosten die verband houden met de uitvaartceremonie.

Begraafplaats- of crematiekosten

Dit zijn de kosten voor het huren van een begraafplaats, het graven van een graf, het plaatsen van een grafsteen, of de kosten voor de crematie, urn en asbestemming.

Vervoer

Kosten voor het overbrengen van het lichaam naar de begraafplaats of crematorium, evenals eventueel vervoer naar de locatie van de uitvaartdienst.

Rouwverwerking en administratieve kosten

Dit omvat kosten zoals administratieve formaliteiten, vergunningen, en professionele hulp bij de organisatie van de uitvaart.

Eventuele extra kosten

Dit kan omvatten kosten zoals catering na de uitvaart, grafmonumenten, gedenktekens, en andere optionele elementen.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over de uitvaartverzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Dit hangt af van de opstelling van uw contract.

Als het contract is opgesteld zonder derde betalerssysteem, wordt het kapitaal opgenomen in de nalatenschap waardoor ook successierechten moeten betaald worden.

Materné beantwoordt met plezier al uw vragen tijdens een gesprek.

Ja, kinderen tot 18 jaar worden automatisch meeverzekerd in de polis van de ouders.

Repatriëring naar het land van herkomst van de overledene is mogelijk.
In dat geval worden de kosten van de repatriëring in mindering gebracht van het verzekerd kapitaal.

Dit hangt af van uw leeftijd. Hoe vroeger u de polis afsluit, hoe meer de premie gespreid kan worden.

Vanaf een bepaalde leeftijd is onderschrijving enkel mogelijk bij storting van een koopsom. Materné bekijkt graag voor u de mogelijkheden.

Dit kan zeker, de extra bijstandsformules zijn optioneel.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

Pensioensparen
Verzeker uzelf van een goed pensioen door middel van pensioensparen – neem uw lot in eigen handen. Materné maakt u graag wegwijs in de mogelijkheden.
Ongevallen
Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op