​Een ongeval zit in een klein hoekje verscholen

Of dit nu gebeurt tijdens uw zelfstandige activiteit, uw privéleven of in het verkeer — een grondige verzekering vermindert de kopzorgen, zodat u kunt focussen op de dingen waar u wél controle over heeft.

Ongevallen

Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.

Wat is een ongevallenverzekering?

Onvoorziene omstandigheden laten niet op voorhand weten wanneer ze aan de deur komen kloppen. Bovendien brengen ze meestal grote gevolgen en veranderingen met zich mee.

​Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​

Waarom heb ik een ongevallenverzekering nodig?

Levenskwaliteit en welzijn

We got you covered. Bij een ongeval maakt u zich minder zorgen over de financiële gevolgen.

U kunt zich ten volle concentreren op uw herstel. Zodat u uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken wanneer u er klaar voor bent (niet wanneer de rekeningen beginnen op te stapelen).

Dit draagt bij aan een betere gemoedsrust en het emotioneel welzijn van u en uw gezin.

Aanvullende dekkingen

Andere bestaande verzekeringen, zoals ziekenfondsdekking of verzekeringen via sport- of schoolprogramma’s, voldoen mogelijk niet om alle financiële consequenties van een ernstig ongeval op te vangen.

Neem uw lot in eigen handen

Bij een ongeval hoeft u niet te wachten op de vergoeding van een aansprakelijke tegenpartij.
Zelfs als er geen aansprakelijke tegenpartij is, ontvangt u een vergoeding.

Wat dekt een ongevallenverzekering?

​Een ongevallenverzekering is bedoeld om u en uw gezin te beschermen tegen de onvoorziene kosten die gepaard gaan met een ongeval. Deze polis kan zowel voor individuen (in loonverband of zelfstandig statuut) als voor gezinnen afgesloten worden.

Deze verzekering is volledig op maat van uw noden:

  • Welke situatie wilt u verzekeren? Uw zelfstandige activiteit, uw privéleven, uw deelname aan het verkeer.
  • Hoe wilt u vergoed worden? Volgens de grootorde van de forfaitaire bedragen of op basis van de reëel geleden kosten?

De specifieke dekkingen en voorwaarden van een ongevallenverzekering variëren afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en het maatwerk dat u kiest.

Over het algemeen omvat een ongevallenverzekering de volgende aspecten:

Medische kosten

ziekenhuisopname, chirurgie, medicijnen, fysiotherapie en andere medische behandelingen die u nodig heeft om uw herstel te versnellen.

Invaliditeitsuitkering

Als u door het ongeval niet kunt werken, biedt de verzekering een vervangingsinkomen om uw levensonderhoud te voorzien tot u volledig hersteld bent.

Daarnaast helpt de verzekering ook bij aanpassing aan uw woning of bij het verkrijgen van hulpmiddelen in het geval van blijvende invaliditeit. Deze aanpassingen variëren van het installeren van een traplift tot het aanpassen van de badkamer om uw woning toegankelijker te maken.

Overlijdensuitkering

In het geval van overlijden als gevolg van een ongeval krijgen uw nabestaanden een uitkering die hen ondersteunt bij financiële lasten.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Dit hangt van verzekeraar tot verzekeraar af.
Er zijn verzekeraars die al vanaf 1% blijvende invaliditeit een uitkering voorzien.

Materné maakt u er graag wegwijs in.

Neen, voor de waarborg medische kosten krijgt u een vergoeding van uw remgeld. Het remgeld is het bedrag dat overblijft na tussenkomst van het ziekenfonds.

Een ongevallenverzekering komt niet alleen tussen bij medische kosten na een ongeval, maar ook bij blijvende/tijdelijke invaliditeit of wanneer u komt te overlijden.

Neen, medische kosten na een ongeval bij opname worden meestal opgevangen binnen een hospitalisatieverzekering. Maar ook deze kent limieten. Denk daarbij aan ambulante kosten (bv. geneesmiddelen, kinesist, etc.) gelinkt aan een opname met een langere duurtijd.

Medische kosten die langer dan 3 tot 6 maanden na uw ziekenhuisopname voorgeschreven worden, kunnen via de ongevallenverzekering toch nog opgevangen worden.

Bovendien geniet u bij een ongevallenverzekering niet alleen dekking voor medische kosten, maar ook voor een tijdelijke/blijvende invaliditeit of wanneer u komt te overlijden.

Zelfs als er geen ziekenhuisopname aan te pas komt (en u dus geen dossier kunt openen in uw hospitalisatiepolis), komt uw ongevallenverzekering toch tussen in uw medische kosten na ongeval.

Dit is een aandachtspunt bij het afsluiten van een polis. Niet alle verzekeraars bieden dit standaard aan.

Materné maakt u wegwijs in het aanbod van verzekeraars. Want u kunt u wel laten verzekeren voor dergelijke ongevallen.

Niet alle sporten zijn automatisch volledig verzekerd.
Denk hierbij aan:

  • (zaal)voetbal
  • minivoetbal
  • hockey
  • rugby
  • landski
  • gevechts- en
  • verdedigingssporten
  • etc.

Daarom is het belangrijk ons alle informatie te geven, zodat wij u de geschikte oplossingen kunnen aanbieden.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij uw ongevallenverzekering.

Uitvaart
Een uitvaartverzekering of een begrafenisverzekering creëert een financiële buffer voor uw begrafenis of crematie wanneer u komt te overlijden.
Fiets
Welke fiets u ook heeft, een fietsverzekering beschermt u tegen financiële verliezen als gevolg van diefstal, schade of andere problemen.
Rechtsbijstand
Een rechtsbijstandverzekering beschermt uw onderneming en/of gezin bij verschillende juridische kwesties, afhankelijk van de dekking die u kiest. Materné overloopt uw opties.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op