U rijdt nooit alleen met Materné aan uw zijde.

Beschermd, verzekerd, en klaar om de weg op te gaan.

Auto

Een autoverzekering is niet alleen wettelijk verplicht, het is ook een verzekering waarmee u zorgeloos de baan op gaat. Vergelijk uw opties bij Materné.

Uw autoverzekering, uw trouwe metgezel onderweg

Een autoverzekering is naast een wettelijke verplichting uw sleutel tot zorgeloos rijden. Denk goed na over uw mobiliteitspakket en voorkom dat u letterlijk stilstaat onderweg. Dankzij onze verzekeringsoplossingen blijft u altijd in beweging.

Waarom een autoverzekering?

Wettelijk verplicht

Een moment van onoplettendheid is snel gebeurd… U botst en u bent helaas in fout.
Bij wet bent u verplicht de schade aan de andere partij te vergoeden via de verplichte basisverzekering met de waarborg ‘BA’.

Zorgeloos onderweg

Er zijn heel wat waarborgen die bijdragen tot een volledig mobiliteitspakket. Zo zorgen uw verzekeringen ervoor dat u steeds met een gerust hart de baan op gaat.

De kwetsuren van de bestuurder standaard niet verzekerd

Bij een ongeval waar u (de bestuurder) in fout bent, zijn uw eigen kwetsuren standaard niet gedekt. Die van uw passagiers wel. Denk bewust na over de bijkomende waarborgen zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wat dekt een autoverzekering?

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering

De Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is de enige verplichte autoverzekering in België. Deze waarborg houdt in dat slachtoffers altijd vergoed worden na een ongeval waarbij u in fout bent.
Hoewel de BA-verzekering verplicht is, is het belangrijk om te weten dat uw eigen materiële en lichamelijke schade niet vergoed worden door deze verzekering.

De Omniumverzekering

Als u de herstellingswerken aan uw voertuig niet uit eigen zak wil betalen, kiest u voor een omniumverzekering. De kleine omnium verzekering dekt materiële schade aan uw voertuig door:

 • diefstal
 • brand
 • natuurrampen
 • aanrijdingen met dieren
 • glasbreuk

 

Onze grote omnium gaat verder en biedt dekking voor schade aangebracht door uw eigen fout, maar ook schade aan uw voertuig door vluchtmisdrijf van de tegenpartij en vandalisme.

De Pechbijstand

Een pechbijstandsverzekering bespaart u veel stress wanneer u langs de weg gestrand bent.
Deze waarborg zorgt ervoor dat u snel geholpen wordt bij problemen zoals:

 • brand
 • diefstal
 • sleutelverlies
 • ongevallen
 • lekke banden
 • panne

 

Bovendien regelen we indien nodig een vervangwagen. Met Materné aan uw zij blijft u altijd mobiel.

De ongevallenverzekering bestuurder

Bent u in fout bij een ongeval? Uw passagiers zijn sowieso verzekerd. Maar u als bestuurder niet.

Een ongevallenverzekering biedt dekking voor uw medische kosten en vergoedingen in geval van arbeidsongeschiktheid en overlijden als gevolg van het ongeval.

De Rechtsbijstandsverzekering

De verplichte BA-verzekering vergoedt de tegenpartij, maar wat als u degene bent die schade lijdt?
U wordt niet automatisch vergoed door de verplichte verzekering van de tegenpartij.
Denk maar aan schade berokkend door een niet-Belgische tegenpartij, ongevallen met discussies, etc. Dan heeft u rechtsbijstand nodig.
Ook deze verzekering kan the extra mile gaan. Er staat altijd iemand aan uw zijde om uw belangen te verdedigen bij geschillen met garages, verdediging bij strafrechtelijke vervolging naar aanleiding van verkeersinbreuken, etc.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Iedereen met een geldig rijbewijs mag occasioneel met uw voertuig rijden. Spreek op voorhand af wie er de schade betaalt wanneer er een ongeval gebeurt. Zo vermijdt u discussies.

Heeft u een grote omnium? Spreek af wie de vrijstelling betaalt bij een ongeval (in fout).

Bij een jonge bestuurder in fout wordt een bijkomende vrijstelling toegepast.

Wordt iemand anders hoofdbestuurder van het voertuig? Breng ons op de hoogte zodat we de polis kunnen updaten.

Een omnium is steeds nuttig, ongeacht de leeftijd van uw voertuig. Al kiest u zelf hoelang u de omniumverzekering behoudt.

De omniumverzekering dekt namelijk de schade aan uw voertuig bij eigen schade of een ongeval in fout, maar ook bij brand, diefstal, aanrijding met dieren, natuurkrachten en glasbreuk. De herstelkosten lopen hierbij snel op, om nog maar te zwijgen over een ongeluk met totaal verlies als gevolg.

U kunt ook voor een kleine omnium kiezen. Daar vallen enkel de dekkingen voor eigen schade of bij een ongeval in fout weg.

Materné adviseert u graag in welke dekking het best aan uw noden voldoet.

Er kunnen extra kortingen worden opgenomen in uw polis als u weinig kilometers per jaar rijdt. Neem zeker contact op met ons, zodat we kunnen bekijken of we deze korting kunnen toevoegen in uw contract.

U mag met uw voertuig rijden in de landen die vermeld staan op uw verzekeringskaart.

Gaat u naar een land dat hier niet vermeld staat? Neem dan contact op met Materné, zodat we kunnen bekijken of een uitbreiding mogelijk is.

Dit is afhankelijk van uw verzekeringscontract. Standaard wordt enkel dekking bijstand voorzien na ongevallen, waardoor u recht heeft op een vervangwagen.

Voor bijstand na pech, dient uw polis uitgebreid te worden. Materné kijkt graag voor u na welke dekking uw contract voorziet.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

Bijstand
Een bijstandsverzekering helpt u bij problemen of noodgevallen. Het biedt hulp bij pechverhelping of medische bijstand. Ontdek de mogelijkheden bij Materné.
Rechtsbijstand
Een rechtsbijstandverzekering beschermt uw onderneming en/of gezin bij verschillende juridische kwesties, afhankelijk van de dekking die u kiest. Materné overloopt uw opties.
Ongevallen
Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op