Betaalbaar uw rechten laten gelden

Ontdek de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekering — voor al uw conflicten

Rechtsbijstand

Een rechtsbijstandverzekering beschermt uw onderneming en/of gezin bij verschillende juridische kwesties, afhankelijk van de dekking die u kiest. Materné overloopt uw opties.

Conflicten zijn er om op te lossen niet om te winnen

Rechtsbijstand, de verzekering die zoveel meer doet dan de kosten van juridische procedures betalen.

Deze verzekering is uw bondgenoot in het beschermen van uw rechten en het oplossen van conflicten — zelfs als ze niet juridisch zijn van aard.

Onze onafhankelijke, uitgebreide rechtsbijstandverzekering helpt bij elke stap. Want u steekt uw tijd liever in wat écht belangrijk is voor u.

Waarom heb ik rechtsbijstand nodig?

Van bij het begin: gespecialiseerde kennis

Een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering biedt deskundig advies via juristen die werkzaam zijn bij de verzekeraar. Vertrouw op hun expertise, ze begeleiden u door het volledige proces.

Daarnaast omvat het ook een preventief juridisch advies. Zo wordt u niet alleen ondersteund bij geschillen, maar kunt u ook proactief juridische problemen voorkomen.

Tot het einde: bescherming tegen juridische kosten

Juridische procedures zijn niet goedkoop, vooral als ze langdurig zijn (en dat is helaas vaak het geval).

Dankzij uw rechtsbijstandverzekering hoeft u zich geen zorgen te maken over de financiële last van advocatenhonoraria, gerechtskosten en andere uitgaven die gepaard gaan met een conflict. Na deskundig advies worden deze kosten voor u gedragen.

In het midden: conflicten met uw verzekeraar

U neemt het best een onafhankelijke rechtsbijstandverzekering. Want wat als u niet akkoord gaat met uw eigen verzekeraar (bv. begroting schadevergoeding, weigering tussenkomst, etc.)?

Zonder belangenconflict ligt de focus volledig op uw belangen, zoals het hoort. Daarnaast biedt een onafhankelijke verzekeraar bredere dekkingen en vergoedingsmogelijkheden in verschillende rechtsgebieden.

Wat dekt een rechtsbijstands verzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering biedt een breed scala aan ondersteuningsmiddelen:

Juridisch advies en bijstand

Een voordeel van een rechtsbijstandverzekering is de directe toegang tot juridisch advies en assistentie. U kunt uw verzekeraar altijd vrijblijvend benaderen voor informatie over uw rechten, zelfs als er nog geen geschil is.

Dit biedt de mogelijkheid om proactief te handelen en potentiële conflicten te voorkomen, voordat ze zich opstapelen.

Minnelijke schikkingen

Uw verzekeraar probeert conflicten eerst minnelijk op te lossen. Dit betekent onderhandelen met de tegenpartij om een acceptabele oplossing te vinden.

Het voordeel? Het gaat sneller en is vaak goedkoper dan een gerechtelijke procedure.

Kosten van gerechtelijke procedures

Als een gerechtelijke procedure onvermijdelijk en haalbaar is, dekt uw verzekeraar alle kosten. Inclusief advocaatkosten, experts en gerechtskosten.

Het vergoedingsniveau hangt af van uw polis en kan variëren van volledige dekking tot een bepaald maximumbedrag.

Vergoeding van tegenpartijkosten

Een rechtsbijstandverzekering dekt ook de kosten van de tegenpartij bij verlies, inclusief de rechtsplegingsvergoeding en de advocaatkosten.

Een rechtsbijstandsverzekering biedt niet automatisch alle ondersteuningsmiddelen voor elk rechtsgebied. Overweeg daarom bij het afsluiten van de polis in welke domeinen u specifieke ondersteuning nodig heeft.

Conflicten kunnen namelijk overal ontstaan: in uw familie, met uw buren, uw werkgever, de fiscus, energieleveranciers, overige leveranciers, etc.

U heeft misschien geen glazen bol, maar wel de mogelijkheid om te kiezen wat u verwacht van uw verzekeraar.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Een rechtsbijstandsverzekeraar probeert altijd in eerste instantie op minnelijke wijze tot een oplossing te komen met de tegenpartij.

Uw rechtsbijstandsverzekeraar heeft immers een peloton aan juristen die voor u het probleem in de meeste gevallen kunnen ontkoppelen.

Heeft u een conflict? Bel eerst ons kantoor, wij lichten u in over de verdere stappen.

De premie rechtsbijstand geeft recht op een belastingvermindering, niet op een belastingaftrek.

Deze vermindering bedraagt 40% van de betaalde premie met een maximum van € 128.

Opgelet, niet alle types rechtsbijstand zijn fiscaal aftrekbaar – kies hiervoor de juiste formule. Materné adviseert u graag.

Het risico van belangenconflicten stijgt wanneer u voor rechtsbijstand kiest bij dezelfde verzekeraar die uw andere polissen beheert.

Stel dat uw eigen verzekeraar niet correct tussenkomt of vergoedingen aan tegenpartijen wil terugvorderen. Is de afdeling rechtsbijstand van dezelfde verzekeraar het dan eens met een ander standpunt?

Kies voor onafhankelijkheid, neutrale begeleiding en steun.

U heeft de vrijheid om zelf een advocaat te kiezen.

Als u niet direct een geschikte advocaat kent binnen het specifieke vakgebied, voorziet uw rechtsbijstandverzekeraar u van waardevolle connecties.

Neen, u kiest steeds tussen diverse formules waaronder verschillende rechtsgebieden vallen.

Kies bewust voor welke domeinen u verzekerd wilt zijn. Helder definiëren van realistische verwachtingen is essentieel voor gemoedsrust.

Materné staat klaar om de mogelijkheden voor te schotelen.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

Bijstand
Een bijstandsverzekering helpt u bij problemen of noodgevallen. Het biedt hulp bij pechverhelping of medische bijstand. Ontdek de mogelijkheden bij Materné.
Ongevallen
Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.
Familiale
Een familiale verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade die u, uw gezinsleden of uw huisdieren veroorzaken. Materné vergelijkt uw opties.
Brand
Een brandverzekering biedt brede bescherming voor zowel huurders als eigenaars van een woning. In geval van brand, maar ook bij waterschade, storm en diefstal.
Auto
Een autoverzekering is niet alleen wettelijk verplicht, het is ook een verzekering waarmee u zorgeloos de baan op gaat. Vergelijk uw opties bij Materné.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op