Laat de gezondheid van uw werknemers nooit aan het toeval over.

Groepsverzekering hospitalisatie

Deze alternatieve verloningsvorm biedt uw werknemers een financieel vangnet wanneer ze gehospitaliseerd worden en dekt medische kosten bij ziekenhuisopname.

Wat is een collectieve hospitalisatieverzekering?

Deze alternatieve verloningsvorm biedt uw werknemers een financieel vangnet wanneer ze gehospitaliseerd worden. Ze biedt meer dan de traditionele voordelen, het is een teken van waardering en zorg voor uw team.
Een collectieve hospitalisatieverzekering biedt zaakvoerders van vennootschappen en hun werknemers uitgebreide dekking tegen medische kosten. Denk aan ziekenhuisopnames, maar ook de behandelingskosten voorafgaand aan de opname en de nazorgkosten.

Waarom een collectieve hospitalisatieverzekering?

Trek talent aan

Een uitgebreid voordelenpakket, inclusief hospitalisatieverzekering, kan potentiële werknemers overtuigen om voor uw bedrijf te kiezen in de competitieve arbeidsmarkt.

Voldoe aan verwachtingen

Een hospitalisatieverzekering wordt tegenwoordig vaak als standaard voordeel beschouwd.
Door dit aan te bieden, voldoet uw bedrijf aan de verwachtingen van werknemers. U verhoogt de algemene tevredenheid op de werkvloer.

Gezondheid en welzijn van werknemers

Door een verzekering collectieve hospitalisatieverzekering aan te bieden, laat u aan uw werknemers zien dat u begaan bent met hun gezondheid.
Werknemers krijgen toegang tot hoogwaardige zorg, zonder zich zorgen te maken over de financiële gevolgen. Dit vermindert stress en verbetert de algemene gezondheid.
U zorgt als werkgever voor een bloeiende en betrokken werkomgeving. Want gezonde werknemers zijn gelukkiger en productiever.

Wat dekt een collectieve hospitalisatieverzekering?

Er bestaan verschillende hospitalisatieverzekeringen met meerdere formules. Dit product wordt dus volledig afgestemd op uw noden en die van uw werknemers.
Een hospitalisatieverzekering dekt wereldwijd de kosten van ziekenhuisopnames, zowel voor dagopnames als voor langdurige opnames. Ook de kosten voor en na de opname zijn verzekerd.

Afhankelijk van de gekozen formule, wordt extra bijstand voorzien in België en in het buitenland. En misschien kiest u voor een dekking ten gevolge van zware ziekten?

Samen met u kijken we welke formule het beste past binnen uw financiële plaatje als werkgever.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Het contract kan individueel voortgezet worden (zonder medische formaliteiten of uitsluitingen van bestaande aandoeningen). Daar zijn enkele voorwaarden aan verbonden:

  • uw werknemer was gedurende twee opeenvolgende jaren verzekerd
  • uw werknemer dient een aanvraag in binnen de wettelijke termijn van 30 dagen na het verlies van deze verzekering

De gezinsleden van uw werknemers kunnen ook worden aangesloten (zonder medische formaliteiten en zonder uitsluitingen van bestaande aandoeningen). De aanvraag moet wel op tijd gebeuren.
Neem contact op met Materné om de wettelijke termijnen te raadplegen.

Kosten indienen verloopt vlot, wij voorzien eenvoudige procedures. In sommige gevallen wordt zelfs een rechtstreekse vergoeding voorzien van de verzekeraar aan het ziekenhuis, waardoor u de kosten niet moet voorschieten.
De procedure is afhankelijk van verzekeraar tot verzekeraar. Materné verduidelijkt alles voor u.

Als werkgever kunt u een groepsverzekering onderschrijven voor een bepaalde categorie.
Deze categorie moet voldoen aan de wettelijke voorschriften: open, objectief, niet-discriminerend.
Voorbeelden van categorieën zijn:

  • Bedienden
  • Bedrijfsleiders
  • Commerciëlen
  • Diensthoofden
  • Directieleden
  • Kaderleden

Bij de opstart van een nieuwe polis zijn geen medische formaliteiten vereist. Bestaande aandoeningen zijn dus ook gedekt.
Bij een laattijdige aansluiting zijn wel medische formaliteiten vereist waardoor bestaande aandoeningen worden uitgesloten.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

ABR
De ABR verzekering biedt tweevoudige bescherming: enerzijds voor schade aan uw werf, anderzijds voor schade die uw werf berokkent aan anderen.
Brand
Een brandverzekering biedt brede bescherming voor zowel huurders als eigenaars van een woning. In geval van brand, maar ook bij waterschade, storm en diefstal.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op