Bouwen zonder kopzorgen, de droom van iedere Belg met die spreekwoordelijke baksteen in de maag.

Onze ervaring leert ons helaas dat het vaak misloopt.

Daarom beschermt een verzekering Alle Bouwplaats Risico’s uw bouwproject wanneer het niet loopt zoals gepland.

ABR

De ABR verzekering biedt tweevoudige bescherming: enerzijds voor schade aan uw werf, anderzijds voor schade die uw werf berokkent aan anderen.

Wat is een verzekering ABR?

Als opdrachtgever of aannemer weet u dat bouwprojecten vol risico’s zitten. Van instortende muren tot diefstal van bouwmaterialen… U kan het zo gek niet bedenken of het kan mislopen.
De verzekering Alle Bouwplaats Risico’s biedt tweevoudige bescherming: enerzijds voor schade aan uw werf zelf, anderzijds voor schade die uw werf berokkent aan anderen.

Waarom een ABR-verzekering?

Met vertrouwen blijven bouwen

Langdurige discussies over schade aan uw werf… Daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken. Geen getouwtrek over wie de schuldige is of wie dient op te draaien voor de schade.
Time is money, uw ABR- verzekering ontzorgt en vergoedt u zonder de aansprakelijkheid in vraag te stellen.

Beter een goede buur 
dan een verre vriend

Niets is vervelender dan buren die schade ondervinden aan hun eigendom door uw werkzaamheden. Maak u geen zorgen, ook dit wordt gecoverd in onze ABR-verzekering. Uw gemoedsrust én alle omliggende eigendommen zijn in goede handen bij Materné.

Bescherming van uw investering

Verbouwingen zijn projecten waar u aanzienlijke bedragen in investeert. Een ABR-verzekering beschermt uw investering tegen onvoorziene omstandigheden die de voortgang van het project vertragen of die de kosten opdrijven.

Wat dekt een ABR-verzekering?

Gemoedsrust is van onschatbare waarde, zeker op de bouwplaats. Onze ABR-verzekering dient als een schild voor iedere bouwpartner die zich wenst te wapenen tegen ongewenste schade, zowel aan de werkzaamheden als op de werf zelf.
Wat deze verzekering écht onderscheidt? Ze beschermt iedere bouwpartner. We verspillen geen kostbare tijd met het uitzoeken van de schuldige. Onze verzekering biedt directe interventie voor schade aan de werf. Bovendien kan er nog een bijkomend luik voorzien worden waarbij ook schade aan derden afgedekt wordt.
Snelheid en efficiëntie staan centraal in onze aanpak. Is het duidelijk dat het om een gedekt schadegeval gaat? Dan schakelt de schaderegeling naar een hogere versnelling.
Alle betrokken partijen kunnen op beide oren slapen: de bouwheer, aannemer, onderaannemers, architecten, ingenieurs, veiligheidscoördinatoren, studiebureaus, etc.

Onze ABR-verzekering bouwt een stevige fundering van bescherming en vertrouwen. Schade wordt omgezet in kansen, obstakels veranderen in mijlpalen op uw pad naar succes.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Aannemers en architecten dekken doorgaans enkel hun eigen aansprakelijkheid via een aansprakelijkheidsverzekering. Bij een schadegeval bestaat de kans dat ze hun aansprakelijkheid proberen af te wijzen. Wordt er toch een ABR afgesloten via de aannemer of architect? Dan zijn deze inhoudelijk meestal beperkt.
Neem daarom uw bouwwerf in eigen handen. Als u, de bouwheer, zelf een ABR-verzekering afsluit, kijken we niet naar wie aansprakelijk is. We gaan onmiddellijk over tot vergoeding, ongeacht de aansprakelijkheid. U heeft de touwtjes in eigen handen bij de samenstelling van uw polis.

Zodra uw gebouw wind- en waterdicht is, dient u een brandverzekering af te sluiten.
Blijf daarom steeds in communicatie met Materné, zodat uw verzekeringsportefeuille mee evolueert met uw bouwproject.

Behoud zeker uw brandverzekering tijdens de verbouwingen, zelfs als u een ABR-verzekering neemt. Er kan namelijk schade ontstaan die losstaat van de verbouwingen, waar de ABR-verzekering niet in tussenkomt.

Deze schade zal vergoed worden in uw ABR-verzekering, gezien u de verzekeringnemer bent. De ABR-verzekering vergoedt altijd, ongeacht wie aansprakelijk is voor de schade.

Een van de factoren die een rol speelt bij het bepalen van de premie, is de vorm van uw woning (gesloten bebouwing, halfopen bebouwing of open bebouwing). Een alleenstaande woning geniet dus een gunstiger tarief dan een aanpalende woning.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

BA-10
Als er binnen de eerste tien jaar na de oplevering van een bouwproject verborgen gebreken aan het licht komen, kan de BA-10 kosten van reparaties dekken.
Ongevallen
Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.
Brand
Een brandverzekering garandeert financiële gemoedsrust en bedrijfscontinuïteit wanneer uw bedrijf financiële verliezen lijdt ten gevolge van o.a. brand.
Familiale
Een familiale verzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van schade die u, uw gezinsleden of uw huisdieren veroorzaken. Materné vergelijkt uw opties.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op