Gaat u bouwen of verbouwen? Dan kunt u op Materné vertrouwen.

ABR

De ABR verzekering biedt tweevoudige bescherming: enerzijds voor schade aan uw werf, anderzijds voor schade die uw werf berokkent aan anderen.

Wat is een ABR-verzekering?

Als bouwheer of aannemer weet u dat bouwprojecten vol risico’s zitten. Van instortende muren tot diefstal van bouwmaterialen… U kunt het zo gek niet bedenken.
De alle bouwplaatsrisico’s verzekering biedt tweevoudige bescherming:

  • voor schade aan uw werf zelf
  • schade die uw werf berokkent aan anderen

Waarom een ABR-verzekering?

Bouwen met vertrouwen

Langdurige discussies over schade aan uw werf… Daar hoeft u zich geen zorgen meer over te maken. Geen getouwtrek over wie de schuldige is of wie dient op te draaien voor de schade.
Time is money, uw ABR- verzekering ontzorgt en vergoedt u zonder de aansprakelijkheid in vraag te stellen.

Beter een goede buur dan een verre vriend

Niets is vervelender dan buren die schade ondervinden aan hun eigendom door uw werkzaamheden. Ook dit wordt gecoverd in onze ABR-verzekering. Uw gemoedsrust én alle omliggende eigendommen zijn in goede handen bij Materné.

Bescherming van uw materiaal

Een ABR-verzekering beschermt uw bouwmaterialen of apparatuur die in het gebouw geïnstalleerd zullen worden tegen diefstal.

Wat dekt een ABR-verzekering?

Gemoedsrust is van onschatbare waarde, zeker op de bouwplaats. Onze ABR-verzekering dient als een schild voor iedere bouwpartner die zich wenst te wapenen tegen ongewenste schade, zowel aan de werkzaamheden als op de werf zelf.
Wat deze verzekering écht onderscheidt? Ze beschermt iedere bouwpartner. We verspillen geen kostbare tijd met het uitzoeken van de schuldige. Onze verzekering biedt directe interventie voor schade aan de werf. Bovendien kan er nog een bijkomend luik voorzien worden waarbij ook schade aan derden afgedekt wordt.

Snelheid en efficiëntie staan centraal in onze aanpak. Is het duidelijk dat het om een gedekt schadegeval gaat? Dan schakelt de schaderegeling naar een hogere versnelling.
Alle betrokken partijen kunnen op beide oren slapen: de bouwheer, aannemer, onderaannemers, architecten, ingenieurs, veiligheidscoördinatoren, studiebureaus, etc.

Onze ABR-verzekering bouwt een stevige fundering van bescherming en vertrouwen. Schade wordt omgezet in kansen, obstakels veranderen in mijlpalen op uw pad naar succes.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

De tienjarige aansprakelijkheidsverzekering is gericht op aansprakelijkheid voor gebreken na de oplevering.
De ABR-verzekering dekt schade en verlies tijdens de bouwperiode en is in bepaalde gevallen verplicht. Neemt contact op met Materné, wij kijken met plezier na tot welke categorie u behoort.

De ABR-verzekering begint bij aanvang van de werkzaamheden.
Breng ons tijdig op de hoogte wanneer u aan de slag gaat.
Na de voorlopige oplevering gaat de onderhoudstermijn in, die meestal 12 of 24 maanden duurt.

Als aannemer kunt u voor een abonnementspolis kiezen, waarin alle werven verzekerd kunnen worden. Dit komt in veel gevallen voordeliger uit.

Er bestaat steeds de mogelijkheid om uw dekking uit te breiden. Zo kunt u ervoor kiezen ook schade veroorzaakt door gebrekkige materialen te laten dekken.
Neem contact op met Materné om te kijken welke dekking in uw polis is opgenomen.
U zult versteld staan wat een ABR-verzekering allemaal ten laste neemt.

Diefstal is een veelvoorkomend risico op bouwplaatsen. De meeste ABR-verzekeringen dekken diefstal van bouwmaterialen en apparatuur die in de woning geïnstalleerd zullen worden (bv. kookvuur, oven, koelkast, etc.).

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

BA-10
Als er binnen de eerste tien jaar na de oplevering van een bouwproject verborgen gebreken aan het licht komen, kan de BA-10 kosten van reparaties dekken.
Transport
Een transportverzekering beschermt bedrijven tegen verlies of schade aan goederen tijdens transport. Denk aan risico’s zoals ongevallen, brand, etc.
Machinebreuk
Een machinebreukverzekering beschermt bedrijven tegen financiële verliezen als gevolg van schade aan toestellen die essentieel zijn voor bedrijfsvoering.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op