Staat het water u letterlijk aan de lippen?

Onze brandverzekering uw redder in nood, maar bel misschien eerst de brandweer.

Brand

Een brandverzekering garandeert financiële gemoedsrust en bedrijfscontinuïteit wanneer uw bedrijf financiële verliezen lijdt ten gevolge van o.a. brand.

De brandverzekering voor handelspanden in vuur en vlam

Een brandverzekering beschermt uw bedrijf tegen financiële verliezen als gevolg van brand gerelateerde schade, waterschade, natuurrampen, diefstal, etc.
Een brandverzekering op maat garandeert financiële gemoedsrust en maximaliseert uw bedrijfscontinuïteit. De flexibele dekkingsmogelijkheden bieden u de mogelijkheid om uw verzekering af te stemmen op de specifieke behoeften van uw bedrijf.

Waarom een brandverzekering?

Laat het vuur niet verder spreiden

Een ongeluk is snel gebeurd. De financiële impact kan echter grote gevolgen hebben voor uw bedrijf.
Wij reiken u de nodige vangnetten aan die uw bedrijfscontinuïteit garanderen.

Aansprakelijkheid

Een brandverzekering beschermt naast uw bedrijfspand ook uw aansprakelijkheid tegenover buren (naar aanleiding van schade toegebracht door uw gebouw).

Wettelijke verplichting

Als u het bedrijfspand huurt, moet u wettelijk gezien uw huurdersaansprakelijkheid verzekeren.
Deze verplichting kan enkel opgeheven worden als het huurcontract een clausule bevat waarin de verhuurder afstand doet van het recht op verhaal tegenover de huurder.

Wat dekt een brandverzekering?

Een brandverzekering biedt twee opties:

  • genoemde gevaren
  • alle risico’s behalve

In het geval van een verzekering genoemde gevaren is uw pand gedekt tegen alle opgesomde risico’s die expliciet vermeld zijn in de algemene voorwaarden van de polis. Het is uw verantwoordelijkheid als verzekerde om te bewijzen dat de schade die u heeft geleden onder de gedekte gevaren valt.
Bij een verzekering alle risico’s behalve, is standaard alles gedekt, behalve de specifiek uitgesloten risico’s die worden vermeld in de algemene voorwaarden. In deze situatie rust de bewijslast bij de verzekeraar, die moet aantonen dat de schade niet onder uw dekking valt.

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Daarvoor dient u de uitbreiding bedrijfsschade te onderschrijven.

In deze uitbreiding worden kosten voor bedrijfsstilstand gedekt ten gevolge van een gewaarborgd schadegeval.

Hiervoor vult u het schadeaangifteformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Als uw elektronische toestellen opgenomen zijn in het verzekerde kapitaal, dan zijn ze gedekt in uw brandverzekering.

Om een meer uitgebreide dekking te genieten, raden we u aan een verzekering alle risico’s elektronica te onderschrijven.

Afhankelijk van de grootte van uw bedrijfspand komt een van onze experts langs om de verzekerde waarde te bepalen.

Het is belangrijk om dit aan ons te melden zodat wij uw brandverzekering kunnen aanpassen. Zo is alles conform met de werkelijke situatie en worden de noodzakelijke clausules voorzien.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

BA-10
De BA-10 verzekering is verplicht voor zelfstandigen in de bouwsector en dekt de aansprakelijkheid voor eventuele gebreken die uw bouwwerk in gevaar brengen.
Alle risico’s elektronica
Een verzekering alle risico’s elektronica voor ondernemingen en zelfstandigen voorziet een uitgebreide dekking voor alle elektronische toestellen.
Rechtsbijstand
Een rechtsbijstandverzekering beschermt uw onderneming en/of gezin bij verschillende juridische kwesties, afhankelijk van de dekking die u kiest. Materné overloopt uw opties.
Bedrijfsschade
Deze verzekering garandeert uw inkomsten wanneer uw bedrijfsactiviteit stilvalt of vertraagt door onvoorziene omstandigheden in uw bedrijfsgebouw.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op