Draag zorg voor uzelf

Als zelfstandige is de tussenkomst van het ziekenfonds bij ziekte of een ongeval niet toereikend om uw maandelijkse vaste kosten te dekken.

Gewaarborgd inkomen

Een gewaarborgd inkomen voor zelfstandigen is een verzekering die financiële bescherming biedt als u arbeidsongeschikt wordt als gevolg van ziekte of letsel.

Waarborg uw inkomen en bescherm uw levensstandaard

Met een gewaarborgd inkomen verzekering kiest u voor een stevig financieel vangnet bij ziekte of ongeval — dat ver uitstijgt boven het beperkte wettelijke vangnet.
Afhankelijk van uw situatie betaalt het RIZIV een bruto dagvergoeding van gemiddeld €60 uit. Maar behoudt u daarmee uw huidige levensstandaard?
In onzekere tijden wilt u de controle behouden. Neem het heft in eigen handen, zodat u ademruimte heeft als het eens tegenslaagt. Laat uw inkomsten niet aan het lot over, zorg voor uw eigen reddingsboei als zelfstandige bij arbeidsongeschiktheid.

Waarom kies ik als zelfstandige voor een gewaarborgd inkomen?

Levensstandaard behouden

Bij ziekte of een ongeval stapelen de kosten zich snel op, terwijl uw maandelijkse verplichtingen gewoon blijven doorlopen.

Zorg ervoor dat u financieel op koers blijft. Vermijd dat uw spaargeld uitgeput raakt, gewoon omdat u het hoofd boven water probeert te houden tijdens een langdurig uitvallen.

Fiscaal voordelig

De premies kunnen aftrekbaar zijn als beroepskosten, afhankelijk van het type pensioencontract waaraan de verzekering is gekoppeld. Hiermee kunt u belastingen verlagen en uw financiële lasten verlichten.

Berekend ondernemerschap

Ondernemen betekent slimme risico’s nemen, maar ook zorgen voor de juiste bescherming. Als jonge ondernemer is deze verzekering een absolute must voor uw financieel portfolio. Hoe eerder u instapt, hoe voordeliger.

Wat dekt een gewaarborgd inkomen?

Bij dit type verzekering draait alles om persoonlijk advies. Daarom is uw input van onschatbare waarde.
Ter voorbereiding op ons persoonlijke gesprek, vindt u hier wat stof tot nadenken:

Gewenste dekking: Welke situatie wilt u verzekeren?

  • Ziekte en alle ongevallen
  • Ziekte en privé-ongevallen (inclusief avontuurlijke hobby’s)
  • Enkel ziekte

Verzekerd Bedrag: Wat is het bedrag dat u wilt verzekeren?

Houd er rekening mee dat dit (meestal) niet hoger mag zijn dan 80% van uw inkomen, inclusief eventuele uitkeringen van RIZIV en andere verzekeringspolissen.

Wachttijd bij Arbeidsongeschiktheid

Vanaf hoeveel dagen arbeidsongeschiktheid moet de dekking ingaan? De opties variëren van 30, 60, 90, 180 tot 365 dagen.

Vergoedingstype

Wilt u een constante of stijgende rentevergoeding ontvangen?

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Natuurlijk is het verzekerde bedrag ten opzichte van uw inkomen belangrijk, maar er zijn meerdere factoren die uw premie beïnvloeden.

  • Leeftijd
  • Het eigen risico dat u bereid bent te dragen
  • Beroep
  • Eventuele sportieve activiteiten
  • Gezondheidstoestand

Samen nemen we uw unieke situatie grondig onder de loep. Zo vinden we de oplossingen die het best bij u passen.

U kunt een gewaarborgd inkomenverzekering afsluiten tot de leeftijd van 55 jaar.
Hoe eerder u deze verzekering afsluit, hoe meer u geniet van de aantrekkelijke voordelen en tarieven.

Nee, de dekking voor psychische aandoeningen zoals een burn-out varieert per verzekeraar.
Bij Materné houden we de verzekeringsmarkt continu in het oog, zodat we u kunnen bijstaan met de meest uitgebreide mogelijkheden.
In een persoonlijk gesprek nemen we graag de tijd om uw verzekeringsproducten af te stemmen op uw specifieke behoeften.

Dit hangt af van de modaliteiten van uw contract. 

De medische formaliteiten variëren van medische vragenlijsten tot medische onderzoeken. Wij houden u gedurende het volledige acceptatieproces op de hoogte.

Neen, dit hangt af van uw situatie.

Deze waarborg kan gekoppeld worden met andere pensioencontracten zoals IPT, VAPZ, POZ, etc. In dat geval krijgt u korting op de premie van uw gewaarborgd inkomen. De opbouw van uw inkomsten- en pensioendossier is een puzzel die we opbouwen in samenwerking met een heel netwerk van boekhouders.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

Omzet
Een omzetverzekering beschermt uw bedrijf tegen financiële verliezen als u door ziekte of ongeval (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent.
Pensioensparen
Verzeker uzelf van een goed pensioen door middel van pensioensparen – neem uw lot in eigen handen. Materné maakt u graag wegwijs in de mogelijkheden.
Individuele pensioentoezegging voor zelfstandigen (IPT)
Een Individuele Pensioentoezegging is bedoeld om een aanvullend pensioen op te bouwen boven op het wettelijk pensioenstelsel voor zelfstandige ondernemers.
Krediet
Bescherm uw bedrijf tegen financiële risico’s met een kredietverzekering. Uw facturen worden betaald, ook als een van uw klanten failliet gaat.
Ongevallen
Een ongevallenverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen van ongevallen of letsels. ​Materné vergelijkt de mogelijkheden met u.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op