Succes is gebouwd op vertrouwen

Klanten vertrouwen op uw producten. Maar wat als uw producten uit de markt gehaald moeten worden omdat de volksgezondheid in het gedrang komt?

Recall

​Wanneer uw producten teruggeroepen moeten worden, dekt een recall verzekering deze kosten. Stel uw bedrijf veilig tegen onvoorziene risico’s.

Als er een haar in de boter zit, roep de boter dan terug

Wanneer producten teruggeroepen moeten worden, heeft u een recall verzekering nodig om deze kosten te dekken. Want ze lopen snel op.

Denk aan:

 • kosten voor opzoeking
 • onderzoek en uit de markt nemen
 • vervangingskosten
 • vernietigingskosten

Door de complexiteit van productieketens en logistiek, alsook de toenemende wet- en regelgeving, lopen bedrijven een verhoogd risico op product recalls. De waslijst van kosten die verbonden zijn aan een recall zijn eindeloos.

Met de juiste verzekering hoeft dit niet het einde van uw bedrijf te betekenen.

Waarom heb ik een contaminatieverzekering nodig?

Terugroeping, een stap terug voor uw reputatie?

Na alle complexe stappen om een product op de markt te brengen, is het verrassend eenvoudig om al dat harde werk ongedaan te maken.

Negatieve berichten over uw product en bedrijf verspreiden zich als een lopend vuurtje. Dit brengt aanzienlijke schade toe aan uw bedrijfsimago. Het terugwinnen van het consumentenvertrouwen is geen eenvoudige taak.

Productaansprakelijkheids-verzekering dekt geen recall kosten

Denk aan verlies van inkomsten, reputatieherstel, productherlancering, onderzoekskosten, opslagkosten, vernietigingskosten, transportkosten, en nog veel meer.

Deze kosten kunnen snel oplopen tot enkele honderdduizenden euro’s. Zorg voor uw stok achter de deur met een contaminatie verzekering.

Innovatie verdient aanmoediging

Met de zekerheid van een recall verzekering durft uw bedrijf risico’s te nemen en innovatieve producten te ontwikkelen. Want u bent beschermd tegen mogelijke terugroepingen.

Wat dekt een recall verzekering?

Een recall verzekering neemt de kosten op zich om teruggeroepen producten uit de markt te halen, te vernietigen en te vervangen door gelijkwaardige producten.

Bovendien dekt het o.a. ook:

 • brutowinstverlies
 • herstelkosten voor uw imago bij klanten en distributeurs
 • analysekosten
 • expertkosten

Veelgestelde vragen

Ontdek de vaakst gestelde vragen over deze verzekering. Over de jaren heen hebben wij deze informatie verzameld en vatten we het hier samen. Makkelijk, toch?

Een recall verzekering is vooral belangrijk in de voedings-, dranken- en cosmetica-industrie.
Bescherm uw merk en uw financiële stabiliteit met de juiste dekking.
Materné maakt de risicoanalyse op zodat u de juiste beslissing kunt nemen.

Elke verzekeraar voorziet zijn eigen lijst van uitsluitingen. Daarom is het steeds belangrijk uw eigen polis te raadplegen.

Mogelijke uitsluitingen:

 • genetische wijziging van het product
 • houdbaarheidsdatum overschreden
 • ontwerpkosten
 • opzettelijke schending van wetten voor fabricage
 • verkoop of distributie
 • boetes
 • nucleaire contaminatie

Neen, dit hangt af van het type polis dat u afsluit. Soms kunnen de kosten beperkt worden tot het terugroepen van de producten.

Bij Materné analyseren we uw behoeften en verwachtingen grondig. Zodat wij passende verzekeringsoplossingen kunnen aanbieden.

Deze verzekering komt alleen tussen als uw gebrekkig product lichamelijke of materiële schade veroorzaakt bij anderen en is daarom noodzakelijk.

Maar waarom wacht u tot het te laat is?

Als ondernemer kunt u proactief handelen en kosten recupereren met een Recall Verzekering, voordat derden schade lijden.

Er zijn verschillende factoren die premiebepalend zijn. Alles begint bij het overmaken van uw recall plan.

Daarna nemen wij met u contact op om uw behoeften en verwachtingen te peilen. We gaan in gesprek om voor u een passende verzekeringsoplossing te zoeken.

Andere oplossingen voor optimale dekking

Neem het onzekere als zeker en ontdek onze verzekeringen die perfect aansluiten bij deze verzekering.

Omzet
Een omzetverzekering beschermt uw bedrijf tegen financiële verliezen als u door ziekte of ongeval (tijdelijk) arbeidsongeschikt bent.
Krediet
Bescherm uw bedrijf tegen financiële risico’s met een kredietverzekering. Uw facturen worden betaald, ook als een van uw klanten failliet gaat.
Bestuurdersaansprakelijkheid
Als bestuurder van een onderneming kunt u persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor fouten en nalatigheid. Bestuurdersaansprakelijkheid dekt u in.
Bedrijfsschade
Deze verzekering garandeert uw inkomsten wanneer uw bedrijfsactiviteit stilvalt of vertraagt door onvoorziene omstandigheden in uw bedrijfsgebouw.
Objectieve aansprakelijkheid
Een objectieve aansprakelijkheidsverzekering dekt lichamelijke of materiële schade bij brand of ontploffing. Verplicht in bepaalde gevallen. Materné bekijkt uw verplichtingen samen met u.
Bedrijfsaansprakelijkheid
De verzekering bedrijfsaansprakelijkheid dient als vangnet om financiële gevolgen van schade aan derden op te vangen. Vergelijk de mogelijkheden met Materné.

Niet gevonden wat u zocht?
Neem contact op